top of page
Home: Welkom

3D COACHING

Met de toename van de populariteit van sport is ook de invloed van de coach toegenomen.

Coaches nemen vaak de rol aan van een autoriteitsfiguur, hun invloed op jonge mensen is bepalend voor hun waarden en normen in hun leven. Om veel redenen gaan deze waardesysteem in de maatschappij verloren of worden ze minder benadrukt. Het is met deze gedachte dat wij inspanningen doen om coaches aan te moedigen en op te leiden, zodat zij toegerust zijn om aan de behoefte van een veranderende sportcultuur te voldoen.

De 3D ontdekking reis

Wanneer je aan de 3D opleiding begint om het 3D kader te begrijpen, ga je gelijk beginnen met duidelijk definiëren wat jouw doel is. Omdat de huidige sportcultuur zo’n goed werk heeft verricht met het  ontwikkelen van middelen om coaches te helpen hun atleten fysiek te ontwikkelen, is de 1e dimensie (sport specifieke vaardigheden) niet de hoofdfocus van onze 3D Coaching opleiding. Onze online training zal je door dit proces leiden en helpen een plan te maken om jouw doel te bereiken met praktische 2e en 3e dimensie strategieën. Onderweg zul je belangrijke ontdekkingen doen, zodat je de sporter van de 21e eeuw nog effectiever kan coachen.

Routekaart voor de 3D ontdekking reis

De 3 Dimensionale coaching ontdekking reis is gebaseerd op de leercirkel. De leercirkel biedt een "routekaart" voor de 3D  ontdekking reis en leidt coaches door een proces van "herzien" en "hervormen". Voordat coaches een doel voor hun coaching opstellen, helpt deze 3D reis  hun eigen culturele denkbeelden te 'heroverwegen' door een proces van observatie, reflectie en discussie. Daarna helpt de cursus coaches via een proces van planning en verantwoording, hun programma’s te "hervormen" door gebruik te maken van het 3D kader.

bottom of page