top of page
Home: Welkom

Introductie 3D Coaching

Met de toename van de populariteit van sport is ook de invloed van de coach toegenomen.

Coaches nemen vaak de rol aan van een autoriteitsfiguur, hun invloed op jonge mensen is bepalend voor hun waarden en normen in hun leven. Om veel redenen gaan deze waardesysteem in de maatschappij verloren of worden ze minder benadrukt. Het is met deze gedachte dat wij inspanningen doen om coaches aan te moedigen en op te leiden, zodat zij toegerust zijn om aan de behoefte van een veranderende sportcultuur te voldoen.

 

De 3D ontdekkingsreis

Als je aan de 3D opleiding begint om het 3D kader te begrijpen, zul je beginnen met duidelijk definiëren wat jouw doel is. Omdat de huidige sportcultuur zo’n goed werk heeft verricht met het  ontwikkelen van middelen om coaches te helpen hun atleten fysiek te ontwikkelen, is de 1e dimensie (sportspecifieke vaardigheden) niet de hoofdfocus van onze 3D Coaching opleiding. Onze online training zal je door dit proces leiden en helpen een plan te maken om je doel te bereiken met praktische 2e en 3e dimensie strategieën. Onderweg zul je belangrijke ontdekkingen doen, zodat je de sporter van de 21e eeuw nog effectiever kan coachen.

Routekaart voor de Reis

De 3 Dimensionale coaching reis is gebaseerd op de leercirkel. De leercirkel biedt een "routekaart" voor de 3D reis en leidt coaches door een proces van "herzien" en "hervormen". Voordat coaches een doel voor hun coaching opstellen, helpt deze begeleide reis hen hun culturele denkbeelden te 'heroverwegen' door een proces van observatie, reflectie en discussie. Daarna helpt de cursus coaches, via een proces van intentionele planning en verantwoording, hun programma’s te "hervormen" door gebruik te maken van het 3D kader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page