top of page
Home: Welkom

Voor Trainers

Coaches hebben een zeer krachtig platform vanwege de enorme invloed van sport. Wat coaches zeggen, wat ze doen en hoe ze sporters laten voelen, zal vaak nog een duidelijke herinnering zijn en waarschijnlijk ook invloed hebben in het latere leven van sporters. Coaches zullen een erfenis achterlaten, de vraag is  wel wat die erfenis zal zijn?

 

Transactionele vs. Transformerende Coaching (resultaat vs. proces)

Een transactionele coach is gericht op acties. Het gaat allemaal om prestaties. Deze coaching stijl communiceert in feite: "Je bent hier om mij (de coach) te helpen winnen en jouw niveau van productie bepaalt jouw waarde voor het team.

 

Een transformerende coach is gericht op de persoon. Deze stijl van coaching communiceert, "Ik ben hier als coach om jou te helpen groeien, niet alleen als atleet, maar ook als persoon." Wij noemen dat een 3 Dimensionale Coach.

 

Een transformerend doel

3D Coaches, proberen strategieën te ontwikkelen die atleten helpen zich holistisch te ontwikkelen.  Om deze strategieën effectief te laten zijn, moeten coaches een duidelijk begrip hebben van hun transformerende doel. Dit is fundamenteel om effectief het 3D Coaching kader te kunnen gebruiken.

 

Het 3D kader

Het 3D Coaching kader stelt coaches in staat om hun transformerende doel te vervullen.

Het gebruik van het kader helpt hen bij de volgende punten:

Coachen in alle 3 Dimensies betekent dat je sporters helpt met wat ze zouden kunnen zijn. Een Dimensie zal de andere twee beïnvloeden. Coaches zullen een 3 Dimensionale strategie moeten ontwikkelen om hun transformerende doel(en) te kunnen vervullen.

bottom of page