top of page
Home: Welkom

 

GECERTIFICEERDE 3D COACHES

​​

Miljenko Bojcic

Als 10-jarige droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Ik begon in Kroatië op lokaal niveau te voetballen en toen ik begin twintig was, kreeg ik de kans om internationaal te gaan spelen. Mijn ervaring om te kunnen voetballen op drie verschillende continenten, persoonlijke en interculturele relaties opbouwen door middel van sport, heeft mij geholpen om verschillende culturen beter te begrijpen en te waarderen.

 

Ik heb als technisch onderbouwcoördinator (kinderen van 7 t/m 11 jaar) bij de plaatselijke voetbalclub Roda ‘23 gewerkt. Mijn verantwoordelijkheid was om jeugdcoaches te werven, selecteren, opleiden, begeleiden en beoordelen.

 

Mijn bijdrage aan de samenleving

Om "de sportwereld" een betere plek te maken om samen te komen, is het noodzakelijk om de sportwereld te transformeren. Sport zou een bijzaak moeten zijn en de complete ontwikkeling van de sporter en de ontwikkeling van sterke persoonlijkheden zou een hoofdzaak moeten zijn.

Het is belangrijk om kinderen op hun niveau te laten spelen, maar ook met plezier uitgedaagd te worden om sport specifieke vaardigheden te ontwikkelen een daarbij hun manier van denken te vormen. 

Trainers hebben hulp nodig om dit in de praktijk te kunnen brengen. Daarom moeten wij een gezamenlijke inspanning leveren om trainers aan te moedigen en op te leiden tot de 3D coaches, zodat ze in staat sporter zijn om te voldoen aan de eisen van een veranderende sportcultuur.

Nethanja de Waard

Als jong meisje deed ik niets liever dan de hele dag voetballen met vriendjes uit de buurt. In die tijd was dames/meisjes voetbal nog niet echt populair en mijn ouders vonden voetballen voor een meisje niet gepast. Na lang vragen en proberen, heeft mijn vader mij toch op 11 jarige leeftijd een keer naar een training van het eerste damesteam bij de plaatselijke voetbalclub gebracht. Ik was zo blij, gelukkig en onder de indruk, ik zal dat nooit meer vergeten. Ik heb ruim 30 jaar gevoetbald en veel meegemaakt en ik heb zeker ook het een en ander geleerd.

Terugkijkend had ik toch meer uit het voetbal kunnen halen en meer kunnen leren over mezelf als persoon, als er op de juiste manier aandacht aan was besteed.

 

Ik ben nu sportinstructeur en trainer/coach voor een organisatie die mensen helpt revalideren na het oplopen van een hersentrauma.

 

In mijn werk met mensen zie ik hoe belangrijk het is om niet alleen aandacht te hebben voor de fysieke kant, maar juist ook mensen te helpen in hun ontwikkeling op mentaal en psychologisch vlak.

 

De 3D coaching cursus heeft mij enorm geholpen om de 3D coaching methode in mijn werk te kunnen toepassen. In de 3D coaching cursus krijg je veel praktijkvoorbeelden en leer je hoe je met soms maar een kleine inspanning en aanpassing, iets moois en goeds voor het individu of een groep naar boven kunt halen. Hierdoor wordt coaching interessanter en krijgt het een diepere laag waar zowel de trainer als sporter bij gebaat is.

bottom of page